Besarabia Animal Republic

Animal Republic – 2021

Cada cançó d’aquest nou disc és una nova confluència espontània entre el world music, el folk, el flamenc, el jazz i fins i tot el rap. Les lletres de les cançons i l’atmosfera que les emboliquen estan basades en l’imaginari col·lectiu sobre el regne animal; animals que se’ls concedeix humanitat, com en les faules de Esopo, o animals carregats de poètica rural.
L’oroneta que porta una carta d’amor, la serp que al costat de la deessa mare crea a tots els éssers vius, l’elefanta que desitja entrar a una “cacharrería” per a veure la seva ànima en un espill, o la girafa, aquell joguet oblidat en un taller que està segur que si va a la mar, trobarà la llibertat.
Paisatges sonors plens de melancolia, de vida i aventura, un viatge a l’interior de cada component de Besarabia que s’han deixat guiar pels seus instints més primigenis i han oblidat tancar les seves gàbies.
Amb aquest nou projecte discogràfic, Besarabia marca un nou ítem en la seva trajectòria, on passen d’interpretar i arranjar cançons de la tradició balcànica i d’europa de l’est a crear un disc amb onze temes totalment inèdits.​

Ritmes, Trenzas & Cats – 2017

En 2017 Besarabia comienza el proyecto de su nuevo álbum “Ritmos, Trenzas y Gatos”. Después de una exitosa campaña de crowdfunding, entran a los estudios Primavera en el Atlas (Alhama de Murcia) para grabar. El disco es una propuesta ecléctica de 13 temas tradicionales del mediterráneo y composiciones muy personales de los componentes de la banda. en el disco se incluyen bailes tradicionales balcánicos (“Sandansko”, “Lazarsko horo” y “Cetvorno Sopsko horo”, todos ellos de Bulgaria); canciones populares del Mare Nostrum (como la danza romaní “Kerem eyle” de Serbia, y Uskudara); melodías klezmer reelaboradas (“Bukoviner freylekhs”, “Doyna” y “Danza de los titiriteros”); y tonadas otomanas (“Naz bari” de Azerbaiyán). También sus propias composiciones cómo: “Cau la mà”, “Soñando blue blau” y “Les mones balcàniques”.

balkan music

EP Besarabia – 2013

EP de Besarabia – 2013

Primera maqueta del grupo del año 2013. está EP encontrarás la frescura del grupo en sus primeros años: canciones balcánicas y de la tradición Klezmer.

1.-Cocek (tradicional klezmer)

2.-Gankino Horo (Dansa tradicional búlgara)

3.-Besarabia Doina (tradicional klezmer)

4.-Der gasn nign (tradicional klezmer)

5.-Galitsianer lensts (tradicional klezmer)

6.- Makedonsko Devojce (Tradicional de Macedonia)