klezmer musica valencia mediterranea BesarabiaEn 2017 Besarabia comença el projecte del seu nou àlbum “Ritmos, Trenes i Gatos”. Després d’una reeixida campanya de crowdfunding, entren als estudis Primavera en l’Atlas (Alhama de Murcia) per a gravar. El disc és una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics (“Sandansko”, “Lazarsko horo” i “Cetvorno Sopsko horo”, tots ells de Bulgària); cançons populars del Mare Nostrum (com la dansa romaní “Kerem eyle” de Sèrbia); melodies klezmer (“Bukoviner freylekhs”, “Doyna” i “Danza de los titiriteros”); i tonades otomanes (“Naz bari” de l’Azerbaidjan). D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.
En la tardor de 2017 presenten oficialment el disc en nombrosos concerts.

Próximos Eventos

Espai Musical Skala, c/ San Vicente Ferrer n17
Lliria, València 46160
+ Google Map
The Cellar, Frewin Court(Off Cornmarket St)
Oxford, Oxfordshire Reino Unido
+ Google Map
The Slaughtered Lamb, 34-35 Great Sutton St, Clerkenwell
London, London Reino Unido
+ Google Map
Global Cafe, 35-39 London Street reading
London, London Reino Unido
+ Google Map

Besarabia és un grup amb seu a València, inspirat en la música del Mediterrani i els Balcans. Han desenrotllat un estil molt peculiar interpretant cançons tradicionals, però també han creat les seues pròpies composicions, combinant i fusionant sons balcànics i mediterranis amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc. Amb les seues brillants interpretacions de la música balcànica i klezmer i les composicions originals, el trio Bessaràbia transporta l’oient a un paisatge musical habitat per diferents cultures i tradicions. El seu viatge musical viatja de Bulgària a Azerbaitjan, via Sèrbia, Macedònia i Grècia.

besarabia grupo de Valencia

Besarabia es va formar en 2013 quan tres músics professionals (Heidi Erbrich, Eva Domingo i Jaume Pallardó) amb diferents orígens i estils es van reunir a València. El concepte del grup és crear un viatge a través de la gran varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident.

Els seus directes són didàctics, alegres i al mateix temps melancòlics; amb un matís a vegades tan energètic que introduïxen a l’espectador/a en un mar de músiques tan familiars que es pot sorprendre cantant en llengua Romaní o portant el ritme en trepidants danses búlgares de ritmes trencats. Estos tres músicos/as li conferixen a la música tradicional un grau superior de frescor i contemporaneïtat.

Besarabia ha tocat en: Espai Mediterrani del MuVIM (2014, València) , Festival L’Horta Nord Folk (2015 Rocafort, València) , Nits al Claustre; (2015, Castelló) , Festival Feslida, (2015 Castelló) , Festival Músiques del Món (2016 , L’Eliana) , Musiques del Món (València, 2016) , Mostra Viva del Mediterrani (Palau de la Música de València, 2016) , Castilla Folk, (Burgos, 2017) , Poborina Folk (Terol, 2017) , Fesmon (Moncada, 2017) , Etnomúsic tardor (València, 2017).
En 2016 Besarabia guanyen dos primers premis en prestigioses competicions de música folk: Burgos Raíz y Evolución i Urdufolk.

Estem al TWMC

  De nou Besarabia està en la llista del Transglobal World Music Chart del mes de desembre. La TWMC és la llista més prestigiosa internacional que elaboren crítics i periodistes sobre la música folc i músiques del món. El nostre disc "Ritmes, trenes i gats" va...

leer más

Entrevistes nou CD

 À Punt- Territori Sonor – 22/01/2018 Magazín musical diari presentat per Amàlia Garrigós. Un espai dedicat a la música que valora la diversitat d'estils i de llengües. L'entrevista està a partir del minut 17:30. Nació musical – La Veu d’Ondara – 16/11/2017 “Nació...

leer más

Nostre disc al Etnomusic

      Besarabia va presentar el seu disc "Ritmes, trenes i gats" al Festival Etnomusic Tardor (23/11/17) en el Museu Valencià d´Etnologia. Les entrades es van esgotar i la Sala Alfons el Magnànim va poder gaudir d'aquesta proposta de música de la mediterrània de la...

leer más

Ritmes suggerents

  MANEL ALONSO | @Manelalonsocat. Besarabia és una regió del sud-est de l’Europa oriental la major part de la qual pertany actualment a l’Estat de Moldàvia i una part a Ucraïna. Però Besarabia també és el nom d’una banda que des de València ens invita a fer un viatge...

leer más

Contractació :
tel. (0034)658 613 723
besarabiamusica@gmail.com

Webmaster :
atelieryost@gmail.com