klezmer musica valencia mediterranea BesarabiaEn 2017 Besarabia comença el projecte del seu nou àlbum “Ritmos, Trenzas y Gatos”. Després d’una reeixida campanya de crowdfunding, entren als estudis Primavera en l’Atlas (Alhama de Murcia) per a gravar. El disc és una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics (“Sandansko”, “Lazarsko horo” i “Cetvorno Sopsko horo”, tots ells de Bulgària); cançons populars del Mare Nostrum (com la dansa romaní “Kerem eyle” de Sèrbia); melodies klezmer (“Bukoviner freylekhs”, “Doyna” i “Danza de los titiriteros”); i tonades otomanes (“Naz bari” de l’Azerbaidjan). D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.

Upcoming Events

There are no upcoming events at this time.

Besarabia és un grup amb seu a València, inspirat en la música del Mediterrani i els Balcans. Han desenrotllat un estil molt peculiar interpretant cançons tradicionals, però també han creat les seues pròpies composicions, combinant i fusionant sons balcànics i mediterranis amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc. Amb les seues brillants interpretacions de la música balcànica i klezmer i les composicions originals, el trio Bessaràbia transporta l’oient a un paisatge musical habitat per diferents cultures i tradicions. El seu viatge musical viatja de Bulgària a Azerbaitjan, via Sèrbia, Macedònia i Grècia.

besarabia grupo de Valencia

Besarabia es va formar en 2013 quan tres músics professionals (Heidi Erbrich, Eva Domingo i Jaume Pallardó) amb diferents orígens i estils es van reunir a València. El concepte del grup és crear un viatge a través de la gran varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident.

Han desenvolupat un estil molt personal a l’hora d’interpretar peces tradicionals, no obstant això, també s’han atrevit a crear les seves pròpies composicions, barrejant tradició i contemporaneïtat. Cal destacar dels seus directes una posada en escena energètica i divertida, però també sensible, creant així una complicitat amb el públic difícil d’oblidar.

Besarabia ha tocat en: Espai Mediterrani del MuVIM (2014, València) , Festival L’Horta Nord Folk (2015 Rocafort, València) , Nits al Claustre; (2015, Castelló) , Festival Feslida, (2015 Castelló) , Festival Músiques del Món (2016 , L’Eliana) , Musiques del Món (València, 2016) , Mostra Viva del Mediterrani (Palau de la Música de València, 2016) , Castilla Folk, (Burgos, 2017) , Poborina Folk (Terol, 2017) , Fesmon (Moncada, 2017) , Etnomúsic tardor (València, 2017), Xàbia Folk (Xàbia, Alacant 2018), Cartagena Folk (Murcia,2018), XVII Festival Danzas sin Fronteras (Toledo 2018) i Nits a l’Ermita (Castelló, 2018)
En 2016 Besarabia guanyen dos primers premis en prestigioses competicions de música folk: Burgos Raíz y Evolución i Urdufolk.

Underland Wine & Music Fest

Allà pel 2013 quan decidim cridar-nos "Besarabia"(una zona desapareguda del sud-oest d'Europa) no pensarem que 6 anys després ens convidarien al Underland Fest, el més famós festival de música i vi en Cricova (repúbica de Moldova). Un festival que se...

read more

Critica al concert a Oxford

  Besarabia va tindre l'oportunitat el novembre passat de portar la seua música a Anglaterra; era la primera vegada que presentàvem la nostra música fora d'Espanya. Realitzarem tres concerts a Oxford, Londres i Reading, i cadascun d'ells va ser un èxit excel·lent. Va...

read more

Concurs Folkez Blai 2018

  De més de 30 bandes presentades per al concurs en la seua desé tercera edició, Bessaràbia ha sigut seleccionada junt amb altres 5 grups per a participar en este prestigiós concurs que se celebra a Ermua (Bizkaia) durant els dies 14,15 i 16 de setembre. Feliços...

read more

Estem al Transglobal World Music Chart

  De nou Besarabia està en la llista del Transglobal World Music Chart del mes de desembre. La TWMC és la llista més prestigiosa internacional que elaboren crítics i periodistes sobre la música folc i músiques del món. El nostre disc "Ritmes, trenes i gats" va...

read more

Contractació :
tel. (0034)658 613 723
besarabiamusica@gmail.com