klezmer musica valencia mediterranea Besarabia
En 2017 Besarabia comença el projecte del seu nou àlbum “Ritmos, Trenes i Gatos”. Després d’una reeixida campanya de crowdfunding, entren als estudis Primavera en l’Atlas (Alhama de Murcia) per a gravar. El disc és una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics (“Sandansko”, “Lazarsko horo” i “Cetvorno Sopsko horo”, tots ells de Bulgària); cançons populars del Mare Nostrum (com la dansa romaní “Kerem eyle” de Sèrbia); melodies klezmer (“Bukoviner freylekhs”, “Doyna” i “Danza de los titiriteros”); i tonades otomanes (“Naz bari” de l’Azerbaidjan). D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.
En la tardor de 2017 presenten oficialment el disc en nombrosos concerts.

Próximos Eventos

CSA El Monto, Carrer Silla,11
Alcàsser, València 46290
+ Google Map
Mar d’Amura, Carrer del Progrés, 159
València, 46011 España
+ Google Map
Casino Antiguo Castelló, Plaça Porta del Sol, 1
Castelló, Castelló 12001 España
+ Google Map
Besarabia és un grup amb seu a València, inspirat en la música del Mediterrani i els Balcans. Han desenrotllat un estil molt peculiar interpretant cançons tradicionals, però també han creat les seues pròpies composicions, combinant i fusionant sons balcànics i mediterranis amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc. Amb les seues brillants interpretacions de la música balcànica i klezmer i les composicions originals, el trio Bessaràbia transporta l’oient a un paisatge musical habitat per diferents cultures i tradicions. El seu viatge musical viatja de Bulgària a Azerbaitjan, via Sèrbia, Macedònia i Grècia.

besarabia grupo de Valencia

Besarabia es va formar en 2013 quan tres músics professionals (Heidi Erbrich, Eva Domingo i Jaume Pallardó) amb diferents orígens i estils es van reunir a València. El concepte del grup és crear un viatge a través de la gran varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident.

Els seus directes són didàctics, alegres i al mateix temps melancòlics; amb un matís a vegades tan energètic que introduïxen a l’espectador/a en un mar de músiques tan familiars que es pot sorprendre cantant en llengua Romaní o portant el ritme en trepidants danses búlgares de ritmes trencats. Estos tres músicos/as li conferixen a la música tradicional un grau superior de frescor i contemporaneïtat.

Besarabia ha tocat en: Espai Mediterrani del MuVIM (2014, València) , Festival L’Horta Nord Folk (2015 Rocafort, València) , Nits al Claustre; (2015, Castelló) , Festival Feslida, (2015 Castelló) , Festival Músiques del Món (2016 , L’Eliana) , Musiques del Món (València, 2016) , Mostra Viva del Mediterrani (Palau de la Música de València, 2016) , Castilla Folk, (Burgos, 2017) , Poborina Folk (Terol, 2017) , Fesmon (Moncada, 2017) , Etnomúsic tardor (València, 2017).
En 2016 Besarabia guanyen dos primers premis en prestigioses competicions de música folk: Burgos Raíz y Evolución i Urdufolk.

Estem al TWMC

  De nou Besarabia està en la llista del Transglobal World Music Chart del mes de desembre. La TWMC és la llista més prestigiosa internacional que elaboren crítics i periodistes sobre la música folc i músiques del món. El nostre disc "Ritmes, trenes i gats" va...

leer más

Entrevistes nou CD

     La riproposta - Radio Clàssica-11/11/17 "La Riproposta" és un programa de música de tradició oral dirigit per Yolanda Criado que posa en valor la riquesa i la varietat de músiques folklòriques.     Els viatges de Carlos Carlos 07/11/2017 La música, la fotografia,...

leer más

Nostre disc al Etnomusic

    Besarabia va presentar el seu disc "Ritmes, trenes i gats" al Festival Etnomusic Tardor (23/11/17) en el Museu Valencià d´Etnologia. Les entrades es van esgotar i la Sala Alfons el Magnànim va poder gaudir d'aquesta proposta de música de la mediterrània de la...

leer más

Ritmes suggerents

  MANEL ALONSO | @Manelalonsocat. Besarabia és una regió del sud-est de l’Europa oriental la major part de la qual pertany actualment a l’Estat de Moldàvia i una part a Ucraïna. Però Besarabia també és el nom d’una banda que des de València ens invita a fer un viatge...

leer más

Contractació :
tel. (0034)658 613 723
besarabiamusica@gmail.com

Webmaster :
atelieryost@gmail.com