En 2017 Besarabia comença el projecte del seu nou àlbum “Ritmos, Trenes i Gatos”. Després d’una reeixida campanya de crowdfunding, entren als estudis Primavera en l’Atlas (Alhama de Murcia) per a gravar. El disc és una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics (“Sandansko”, “Lazarsko horo” i “Cetvorno Sopsko horo”, tots ells de Bulgària); cançons populars del Mare Nostrum (com la dansa romaní “Kerem eyle” de Sèrbia); melodies klezmer (“Bukoviner freylekhs”, “Doyna” i “Danza de los titiriteros”); i tonades otomanes (“Naz bari” de l’Azerbaidjan). D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.
En la tardor de 2017 presenten oficialment el disc en nombrosos concerts.

Besarabia és un grup amb seu a València, inspirat en la música del Mediterrani i els Balcans. Han desenrotllat un estil molt peculiar interpretant cançons tradicionals, però també han creat les seues pròpies composicions, combinant i fusionant sons balcànics i mediterranis amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc. Amb les seues brillants interpretacions de la música balcànica i klezmer i les composicions originals, el trio Bessaràbia transporta l’oient a un paisatge musical habitat per diferents cultures i tradicions. El seu viatge musical viatja de Bulgària a Azerbaitjan, via Sèrbia, Macedònia i Grècia.

Besarabia es va formar en 2013 quan tres músics professionals (Heidi Erbrich, Eva Domingo i Jaume Pallardó) amb diferents orígens i estils es van reunir a València. El concepte del grup és crear un viatge a través de la gran varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident.

Els seus directes són didàctics, alegres i al mateix temps melancòlics; amb un matís a vegades tan energètic que introduïxen a l’espectador/a en un mar de músiques tan familiars que es pot sorprendre cantant en llengua Romaní o portant el ritme en trepidants danses búlgares de ritmes trencats. Estos tres músicos/as li conferixen a la música tradicional un grau superior de frescor i contemporaneïtat.

Besarabia ha tocat en: Espai Mediterrani del MuVIM (2014, València) , Festival L’Horta Nord Folk (2015 Rocafort, València) , Nits al Claustre; (2015, Castelló) , Festival Feslida, (2015 Castelló) , Festival Músiques del Món (2016 , L’Eliana) , Musiques del Món (València, 2016) , Mostra Viva del Mediterrani (Palau de la Música de València, 2016) , Castilla Folk, (Burgos, 2017) , Poborina Folk (Terol, 2017) , Fesmon (Moncada, 2017) , Etnomúsic tardor (València, 2017).
En 2016 Besarabia guanyen dos primers premis en prestigioses competicions de música folk: Burgos Raíz y Evolución i Urdufolk.

Contractació :
tel. (0034)658 613 723
besarabiamusica@gmail.com

Webmaster :
atelieryost@gmail.com

Pin It on Pinterest

Share This